Historie

Vermeer Zeist opgericht in 1922 door Jan Vermeer geboren in 1898. Jan was toen werkzaam als slagersknecht en zag toen een gat in de markt om de handel in ijsstaven te beginnen voor slagers, vishandelaren en cafe’s. In de die jaren bestond de elektrische koeling nog niet. Na de bezorging van de ijsstaven werd er vlees naar de slagers vervoerd en als er tijd over was werden er diverse klus opgeknapt zoals verhuizingen. Alles werd destijds met dezelfde T Ford gedaan.

Tijdens de oorlog werkten de auto’s ingevorderd door de Duitsers en werd er overschakelt op paard en wagen. Na de oorlog en ┬ámet de komst van de elektrische koeling verdween het ijsstaven handel en ging men verder met transport, dit transport was gespecialiseerd in hout en houtproducten.

In de jaren 60 kwam John Vermeer de huidige directeur in de zaak werken. In 1994 kwam daar Peter Vermeer bij, samen runnen zij het bedrijf waar momenteel 12 trekkers, 1 koerierswagen, 3 heftrucks en diverse opleggers rijden, met een open overslag loods waar zeecontainers gelost worden en goederen gedistribueerd worden.